JAKO PRISUSTVO “APOLLO-A” NA VELIKIM DOGAĐAJIMA

“APOLLO” tim blisko sarađuje sa farmerima na obezbeđivanju usluga koje će im pomoći da postignu više u svojim svakodnevnim zadacima. Farmeri su na prvom mestu napora “APOLLO-a” za razvoj, koji imaju za cilj da im efikasno donesu koristi od satelitskih tehnologija. Od početka projekta, stručnjaci iz tima “APOLLO-a” su učestvovali u mnogim međunarodnim i domaćim događajima kako bi razmenili iskustva sa profesionalnim farmerima iz cele Evrope, ostali na čelu tehnoloških dostignuća i informisali zajednicu o “APOLLO” konceptu.

2017. je bila značajna godina za “APOLLO” po pitanju dostignuća. Konzorcijum je učestvovao na 12 događaja u prvih šest meseci i “APOLLO” je nastavio da pokazuje jako prisustvo na domaćim i međunarodnim događajima u Evropi i čak i u S.A.D.-u, prezentujući svoje usluge i tehnička dostignuća.
“APOLLO” je predstavljen na ukupno 20 većih konferencija i radionica, zaključujući tako vrlo produktivne dve godine aktivnosti i utirući put za ono što dolazi. Ti događaji su bili velika prilika za predstavnike “APOLLO-a” da imaju plodne razmene sa profesionalcima iz poljoprivrednog sektora i da dobiju korisne uvide u poljoprivredne krajeve po Evropi i dalje po pitanju tekućih potreba, praksi i trendova.

Neki od većih događaja u kojima je “APOLLO” bio predstavljen tokom druge godine projekta obuhvataju:

11. “Evropska Konferencija o Preciznoj Poljoprivredi” (“ECPA 2017”), 16.-20. Juli, Edinburg, Ujedinjeno Kraljevstvo
“ECPA” je renomirana konferecija o preciznoj poljoiprivredi, koja privlači globalnu publiku. Povezujući se sa temom sa prošlogodišnje konferencije “Inoviranje putem Istraživanja” bio je predstavljen napredak “APOLLO-a” u preciznoj poljoprivredi. “APOLLO-v” partner “AgriSat” je bio bronzani sponzor i imao je jako prisustvo na događaju, dok su partneri sa Poljoprivrednog Fakulteta u Atini predstavili svoju naučnu publikaciju “Zahtevi korisnika za savetodavnu platformu zasnovanu na satelite”.

InfoAg2017, 25.-27. Juli 2017., St. Louis, Misuri, S.A.D.
“APOLLO” je bio prisutan na jednoj od najbolje posećenih poljoprivrednih konferencija na svetu. “InfoAG” se usredsređuje na praktične primene precizne poljoprivrede i, predstavljajući projekat, “AgriSat” je iskoristio priliku da napravi mrežu savetnika za useve i poslova vezanih za poljoprivredu iz celog sveta.

4. “Radionica o satelitskom vrednovanju vlažnosti zemljišta i primeni” i “Radionica za korisnike CCI vlažnosti zemljišta”, 18.-20. septembar, Beč, Austrija
Konzorcijumski partner – Tehnološki Univerzitet Beča je uspešno organizovao zajednički događaj kombinujući “Radionica o satelitskom vrednovanju vlažnosti zemljišta i primeni” i “Radionica za korisnike CCI vlažnosti zemljišta” u Beču, od 18.–20. septembra. Događaj je privukao 110 gostiju iz 21 zemlje i usredsređivao se na najnovija dostignuća u satelitskom vrednovanju vlažnosti zemljišta.

“BioFest 2017”.: Internacionalni festival organskih proizvoda, 11.-13. oktobar 2017, Subotica, Srbija
“BioFest” je bio sjajna prilika za predstavnike “APOLLO-a” da u našoj pilot-zemlji Srbiji predstave “APOLLO” usluge farmerima organskih proizvoda iz Srbije i drugih zemalja.

“Talinska nedelja svemira”, 3.-9. novembar, Talin, Estonija
“APOLLO” konzorcijum je imao veliku čast da bude pozvan da predstavi projekat kao “Horizon 2020” primer najbolje prakse na “Talinsku nedelju svemira”, održanoj pod pokroviteljstvom Estonskog predsedavanja Evropskog Saveta. Naš naučni savetnik, Dr Stelios Kotsopoulos, je predstavio projekat, ističući kako ima za cilj da pruži koristi satelitskih tehnologija malim i velikim farmama da bi im pomogao da poboljšaju upotrebu svoje poljoprivredne i finansijske resurse.

Radionica “Copernicus za poljoprivredu, industriju”, 5. februar 2018., Brisel, Belgija
“APOLLO” je izabran kao jedan od tri najvažnija komercijalnih projekta u oblasti svemira i predstavila ga je “Istražna Izvršna Agencija” tokom radionice “Copernicus za Poljoprivredu”. Ovaj događaj na visokom nivou je imao za cilj da ukaže na moguću ulogu privatnog sektora kod rešenja kao podršku krajnjim korisnicima u poljoprivredi na međunarodnom i Evropskom nivou i na nivou država-članica.

Šta je sledeće za “APOLLO”?
Tek smo skoro na pola 2018. a godina već ima izgleda da bude puna izazova. “APOLLO” tim nastavlja da sarađuje blisko sa farmerima da bi se razvila najbolja moguća rešenja za svakodnevne izazove u poljoprivredi. U jesen se očekuje da naši pilot-farmeri obezbede početne rezultate iz prve ovogodišnje sezone uzgoja, koja se završava.
Biće nam zadovoljstvo da Vas vidimo na nekom od narednih događaja na kojima “APOLLO” tim namerava da učestvuje i da diskutujemo o Vašim potrebama i kako “APOLLO” može da pomogne. Dakle, možete da ostanete uključeni i da nas pratite na našim društvenim mrežama da biste saznali gde ćemo biti prisutni i šta će biti naš sledeći događaj.