Približavanje koristi precizne poljoprivrede mali poljoprivrednicima u Evropi

APOLLO je inovacijski projekat koji finansira EU a koji za cilj ima da razvije platformu savetodavnih usluga primarno, ali ne isključivo, za male poljoprivrednike u Evropi koja će biti spremna za tržište.

 

APOLLO projekat ima za cilj da približi koristi precizne poljoprivrede poljoprivrednicima kroz priuštive informacione usluge, tako što će u velikoj meri koristiti besplatne i otvorene podatke Observacija Zemlje, kao što su oni koje obezbeđuje Kopernikus program Evropske unije. Kroz monitoring rasta i zdravlja useva, obezbeđivanje saveta kada da se navodnjavaju i orupolja i kroz procenu veličine nečije žetve, ove usluge će pomoći poljoprivrednicima da donose bolje odluke. . Konačno, ove intervencije bi trebale da dovedu manjih poljoprivrednih unosa a viših prinosa – stoga do povećane profitabilnosti i konkurentnosti.


APOLLO Usluge

Šest APOLLO usluge  podržavaju poljoprivrednike u svim fazama razvojnog ciklusa. Usluge će biti dostupne kroz APOLLO platformu preko interneta kroz radnu površinu, ili kroz određenu APOLLO aplikaciju za mobilni telefon/tablet.

Saznajte kada da orete, izbegnete degradaciju zemljišta i uštedite energiju.

Saznajte kada da orete, izbegnete degradaciju zemljišta i uštedite energiju.

Saznajte kada da orete, izbegnete degradaciju zemljišta i uštedite energiju.

Analizirajte produktivnost polja i donosite bolje informisane odluke da li da prodajete ili skladištite.

Prognoze vremena i upozorenja na veće vremenske neprilike.

Analizirajte prošlost polja da biste bolje razumeli njegovu budućnost.


APOLLO Piloti

APOLLO usluge će biti deo pilot oblasti u tri zemlje kontinentalne Evrope: Grčka, Srbija i Španija. Piloti će biti vođeni korisnicima i implementirani sa direntnim učešćem dva udruženja poljoprivrednika: Poljoprivredna zadruga Pella u Grčkoj i Udruženje poljoprivrednika opštine Ruma u Srbiji – i MSP koje obezbeđuje usluge za upravljanje farmom (Agrisat u Španiji).

Plodna Giannitsa dolina u Pella opštini, koja se nalazi u oblasti Centralne Makedonije u severnoj Grčkoj, je najveća u regionu.

Region Rume u pokrajini Vojvodina, severna Srbija, se u velikoj meri oslanja na sektor poljoprivrede, zahvaljujući plodnom zemljištu i topografiji.

Mancha Oriental oblast je velika, ravna polu – sušna oblast jugo-istoka Pirinejskog poluostrva koja sadrži 500k ha poljoprivrednog zemljišta.


Vesti


Uključite Se!

APOLLO projekat objavljuje dvomesečnu novinsku brošuru kako bi objavio događaje i izveštaje o napretku. Pretplatite se ovde da biste ostali informisani!

Da li ste poljoprivrednik? Popunite Anketu o zahtevima korisnikai recite nam šta biste voleli da vidite u budućoj APOLLO platformi.

APOLLO će lansirati svoje inicijalne usluge u aprilu 2017. Prijavite se među prvima da biste isprobali nove usluge!