APOLLO Consortium group photo at Kick-Off Meeting (not all participants present)

APOLLO je počeo u Solunu

APOLLO projekat je uspešno započet na svom uvodnom sastanku, održanom u Solunu, Grčkoj, 12. i 13. maja, 2016. godine. 

Tempo i rezultati sastanka su bili odraz komplementarsnosti partnera i snage nekoliko radnih veza koje već postoje među mnogih od njih. Diskusije su obuhvatile teme kao što su priroda i raznovrsnost ciljnih korisnika u različitim zemljama, kako najbolje pristupiti skupu zahteva korisnika, i tehnička pitanja koja se moraju prevazići u razvoju usluge. Poseban posetilac sastanku je bio poljoprivrednik iz Srbije, kojeg je pozvalo Udruženje poljoprivrednika uz Rume, i koji je podelio svoje vidike o šansama i izazovima uvođenja novih rešenja tehnologije malim poljoprivrednicima.

APOLLO projekat okuplja devet partnera iz pet evropskih zemalja (Grčka, Španija, Austrija, Belgija i Srbija) i kombinuje ekspertizu u agronomiji, poljoprivrednim uslugama, nauci o zemljištu, udaljenim senzorima i observaciji Zemlje. Konzorcijum je ponosan što je uključio dva udruženja poljoprivrednika – Poljoprivrednu zadrugu iz Pelle u Grčkoj i Udruženje poljoprivrednika iz Rume, Srbija, koji će testirati rane verzije usluge. Treći pilot će biti sproveden u Španiji.

U toku su pripreme za skup zahteva korisnika za APOLLO usluge kroz ankete i fokus grupe. TProjektni tim poziva zainteresovane strane (poljoprivrednike, poljoprivredne konsultante, udruženja) da stupe u kontakt kako bi izrazili svoje vidike, učestvovali u anketi, iprijavili se na mejling listu projekta.

Pročitajte saopćenju za štampu ovdje.