Vesti i Mediji

Ova stranica sadrži najnovije vesti iz projekta, i sadržaće promotivni materijal objavljen u okviru projekta, kada postane dostupan.


Najnovije Vesti

Pretplatite se na naš bilten kako biste se redovno informisali o projektnim događajima. Izveštajima i aktivnostima u vezi sa projektom precizne poljoprivrede i zajednice Observacije Zemlje.


Šta APOLLO može da pruži poljoprivrednicima zapadne La Manče, Španija? мај 31, 2017

Naši partneri u La Mancha Oriental, Agrisat, govore o svom regionu i objašnjavaju kako će APOLLO pomoći lokalnim uzgajivačima da prevaziđu neke od glavnih izazova sa kojima se suočavaju. 1. Recite nam više o Agrisatu! AgriSat je špansko MSP koje se nalazi u Albaset (Španija), i koje je osnovano u maju 2014, kao nusprodukt serije … Read more

Jedan dan u životu poljoprivrednog savetodavca i kako APOLLO može da ga poboljša мај 31, 2017

Poljoprivredni savetodavci – Grčka Georgios Savvidis je poljoprivredni savetodavac iz Pella, severna Grčka. On je jedan od tri savetodavca iz oblasti koji učestvuju u APOLLO projektu, sa nadom da će testirati usluge na svojim poljima pšenice i pamuka. Pitali smo ga o izazovima sa kojima se suočava iz dana u dan, i kakvu ulogu APOLLO … Read more

Koliko upravljanje vodnim resursima moze da poboljsa kvalitet I kvantitet vaseg prinosa мај 26, 2017

Voda je jedan od najvažnijih elemenata koja podržava život na ovoj planeti. klimatske promene, urbano širenje, i potreba da se hrani populacija koja konstantno raste u velikoj meri utiču na sveže izvore vode. Određena područja se suočavaju sa neizbežnom nestašicom vode, i plaćanje sveže vode će uskoro postati realnost u mnogim regijama kako bi se … Read more

APOLLO usluge postaju dostupne probnim korisnicima! мај 16, 2017

Od početka ovog meseca, i do kraja septembra 2017, APOLLO usluge će testirati probni korisnici na polju što je deo projektne pilot faze. Ovaj uzbudljivi razvoj predstavlja prekretnicu u razvoju usluga i popločaće put za dalju buduću evoluciju. Prva poljoprivredna sezona će popločati put prema drugoj poljoprivrednoj sezoni kasnije u 2018. godini i finalizaciji usluga … Read more

Univerzitet Tehnologije u Beču organizuje 4. Radionicu za Satelitsku Validaciju i Primenu na Vlažnosti Zemljišta март 29, 2017

APOLLO partner iz konzorcijuma, Univerzitet tehnologije u Beču (TU-WEIN) organizuje 4. Radionicu za satelitsku validaciju i primenu na vlažnosti zemljišta i CCI Radionicu za korisnike na temu vlažnosti zemljišta. Radionica će biti održana između 18. I 20. Septembra, 2017. Radionica za satelitsku validaciju i primenu na vlažnosti zemljišta Radionica za satelitsku validaciju i primenu na … Read more

APOLLO brošura i letak su sada dostupni za preuzimanje! фебруар 14, 2017

APOLLO brošura i letak su sada dostupni za preuzimanje! Zadovoljstvo nam je da objavimo da su naša brošura u boji od osam strana i trostrani letak sada dostupni za preuzimanje!

Zašto poljoprivrednici u Rumi, Srbija su zainteresovani za APOLLO фебруар 13, 2017

Jedno od tri pilot područja APOLLO projekta, opština Ruma u severnoj Srbiji je poljoprivredni kraj sa velikim razvojnim potencijalom. Seli smo sa Bojanom Lanc i sa Uglješom Trkuljom iz Udruženja poljoprivrednika opštine Ruma da bismo saznali više o Rumi i na koji način su poljoprivrednici uključeni u APOLLO projekat.

Zašto je potrebno da poboljšate svoju praksu oranja – i na koji način APOLLO može da pomogne! фебруар 13, 2017

Oranje Oranje je postalo neodvojiv deo proizvodnje biljaka još od najranijih dana poljoprivrede. Oranje je prvi zadatak na početku poljoprivredne sezone. To je praksa pripreme zemljišta za sadnju, koja se obično radi na farmama koristeći posebne dodatke za oranje.

Sa poljoprivrednicima, za poljoprivrednike: APOLLO proces zajednickog stvaranja фебруар 10, 2017

APOLLO usluge primarno imaju za cilj da pomognu poljoprivrednicima iz Evrope koji poseduju male posede i iznad toga da postigne održive poljoprivredne prakse, smanji gubitke i potencijalno poveća poljoprivredne prinose.

Intervju sa koordinatorom APOLLO projekta Machi Simeonidou октобар 18, 2016

APOLLO projekat koordinira DRAXIS Tehnologije za životnu sredinu, MSP koje je locirano u Solunu, Grčka. Machi Simeonidou je APOLLO projektni menadžer i iskusni agroekonomista u DRAXIS Tehnologije za životnu sredinu. U ovom intervjuu, ona nam daje svoju perspektivu o implementaciji APOLLO projekta i svoju viziju za budućnost.


Mediji i Publikacije

APOLLO u medijama

Od početka projekta, predstavnici APOLLO konzorcijuma su u više navrata promovisali projekat na regionalnoj televiziji i u člancima u nacionalnim vestima.

U pilot zemljama

Srbija (rs)

  • Intervju u nacionalnim medijama

Grčka (gr)

Širom Evrope(en)


Publikacije kao što su brošure i osnovne informacije će biti ovde dostupne.

APOLLO Brochure APOLLO Brošura (en)

 

 

 

APOLLO LeafletAPOLLO Letak (en)


Saopćenju za štampu


APOLLO projekat objavljuje dvomesečnu novinsku brošuru kako bi objavio događaje i izveštaje o napretku. Pretplatite se ovde da biste ostali informisani!

Da li ste poljoprivrednik? Popunite Anketu o zahtevima korisnika i recite nam šta biste voleli da vidite u budućoj APOLLO platformi.

APOLLO će lansirati svoje inicijalne usluge u aprilu 2017. Prijavite se među prvima da biste isprobali nove usluge!